Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı maya
1 yumurta
Bir tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
Üstü için:
1 paket bitter çikolata
1/2 su bardağı krema
Hindistan cevizi
pudra şekeri
İçi için
1/2 dr. oetker dolgu kreması
1 çay bardağı süt
marmelat (ben böğürtlen marmelatı kullandım)
Kızartma için:
2 su bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1- Un, tuz, margarin (oda ısısında) yoğurun. Kırıntı halinde hamur elde edin. Ortasını havuz gibi açın.
2- 1 su bardağı ılık sütün içine
mayayı ve 2 yemek kaşığı şekeri koyup eritin. Kırıntı hamurunun içine
açtığımız havuza süt, maya karışımını dökün. Yoğurun, sonra yumurta
ilave edip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kulak memesinden
biraz daha yumşak hamur elde edin. Mayalanması için üzerini
örtüp hamurun iki katına çıkmasını bekleyin. Tahmini 1-2 saat
beklemelisiniz..
3- Hamurdan mandalinadan küçük parçalar alın.
a) Sade olan için: küçük parçayı yuvarlak hale getirip ortasını parmağınızla delin. İki parmağınızla deliği genişletin.
b) Pasta kremalı ve marmelatlı
olan için yine aynı büyüklükteki hamuru uzunlamasına açıp içine sürün.
Yanlarını kapatıp açılmayacak şekilde yuvarlayın. Ortasında delik
olmalı.
4- Unlanmış tepsinin üstüne koyup üstünü nemli bezle örtün. 15 dakika mayalanmasını sağlayın.
5- Mayalanmış donatlarınızı
ortasındaki deliği belirginleştirdikten sonra bol kızgın yağa atıp kısık
ateşte kızartın. Çok çabuk kızarıyor dikkatli olun. Kağıt havlunun
üstüne çıkarın.
6- Küçük sos tenceresinde krema ve bitter çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Kenara alın.
Servis önerisi:
Sade olanları üstünü çikolata karışımına batırıp çıkarın. Hindistan cevizi serpin.
Marmelatlı olanların üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kremalı olanlar sade olarak tüketilebilir.
Afiyet olsun.
Not: İçine marmelat koyduklarınız yanlardan akabilir. Aksın panik yapmayın, korkmayın. O şekilde pişirin birşey olmuyor .. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder